Tuesday, January 19, 2010

Idola aku.......

Ha.......rini sebenaqnya aku ada kelas ngan ustaz Ungs aku......Ustaz Kabuye...Ehm..awat aku rajin sebut nama dia ja ha dlm blog aku.....Hahahahaha....It's been so long...(Lagu akon)..Hanya yg paham,paham....Terutama Syarnissa..........kahkahkahakah...Takda skandal pun aku ngan ustz tu,cuma dh kebetulan setiap kali aku nak berblog,aku tringat dia...Hehehe..


Berbalik kepada cerita sebenar,dh aku siap lawa2,cun2 melecun nak pi kelas,yalah,nak pi kelaskan,kenala kemas dan smart....Kalau dh bau ketiak ja,sapa pun takmau kawan...(Teringat lak,mamat2 bangla yg jaga kat Nilai Square tu,lalu ja,migrain aku).Dapat gaji belilah deodoran woi!!!!!!!!!!GERE aku deh!


Then dari tingkat bawah aku cari sampaila ke tingkat tiga,takdak pun kelibat budak2 kelas aku........Kebetualan aku lak tak bawak henpon aku........Jadik reja la plak pi cari rata cerok....Mujuqla naik Lif,tidak.........Memang Bengkak jugakla Pangkreas aku ni..HUHU


tgk2,sorang ni kata kelas dia takdak......Wuuuuuuu...sedihnya...Penat aku...Dahla nak jalan dari Mahalah aku ke EdU bukan senang,pelbagai rintangan dan cabaran yg aku kena tempuh....huhu...Las2,aku pun lepak r kat lab komputer yg disediakan free kat bdak2 edu ni...huhu..Balik nanti aku nak pi beli Yee Mee la...Semalam tgk budak2 siam tu makan cam sedap ja..


Ha,before aku balik,aku nak tunjuk gambaq sorang idola aku...Dia baru ja kawen taun lepas tym raya haji..

Semoga Allah berkati Kak Ainina Hj Khalid and suaminya..

Cantikkan dia? Dia baik gila r ngan aku tym kat Matrik dulu..Ada satu hari tym spot check,aku pakai tudung unggu...Sepatutnya aku pakai tudung putih pada hari rabu,tapi kebetulan pagi tu before aku pi kelas,tudung aku kotoq kena sambal tym brekfes,aku pun pila balik bilik tukaq tudung...Tym habeh kelas tu,Ustaz Majid n da geng dah tunggu dh kat depan gate buliding kelas,dia nak saman sapa yg tak ikut peraturan....Macam2,sapa tak pakai matrikla,tiela,stokin la,kain dalam pun ada gak kena,huhu..

Aku pun semunyikla tepi tangga...Takut kena saman sebab pakai tudung kaler lain...huhu..50 RINGGIT KUT kalu kena saman...Tym tu,kawan2 aku suma lari tinggalkan aku....Mungkin depa senirik pun gelabahkan...Ada yg tunjukkan muka simpati,last2 blah camtu jugak...Tapi aku tak salahkan depa..Ramai yg aku kol,tapi macam tak berangkat...Las2 aku pun kol kak Nina..

"Kak,kak buat apa...Kak boleh tak tolong bawak tudung putih kat saya,diorang tengah wat spot check ni...Saya pakai tudung kaler lain...huhu",aku kol kak nina sambil sebak dh...Bagi aku,dwit bukanla masalah besaaaaar sangat tapi reputasi aku tym tu..

Kak Nina terkejut,dengar jugakla sogha dia yg baru balik kelas tu..."Ok,Jannah,Jannah duk dulu kat tepi tangga tu,nanti Kak cari tudung kawan2 kak..."

Last2,kak nina datang...Tym tu aku dh macam agak lemah skit sebab duk bawah tangga lama sangat..

" Sori Jannah,Sori...Kak punya rumate tak balik lagik,ni amik tudung kak ni,"kak nina sambil bagi tudung labuh dia kat aku..

"Ni kak pakai tudung sapa?,"tanya aku heran tgk Kak Nina pakai tudung yg "Luar Biasa" bentuknya..

Ni perca2 kain ja ni...Kak jumpa dalam bilik study..Pahtu kak buh pin,kak pakai jalah..."UJAR kak Nina

"Ya Allah,tima kasihla kak.....Tima Kasih...Kesian kat kak,"bersalah jugak aku ngan kak nina ni...Tapi aku benar2 perlukan bantuan dia..Aku pun terkocoh2 sarungkan tudung kak nina tu..

Elok2 aku kuar ja dari tangga tu,tgk2...Ustaz Majid ngan geng dia dh takdak...

"Kuangasam sungguh,aku punyala nak macam mati kebuluqan kat tepi tangga tu,depa bulih dh takdak..Ni aku dh pakai dh tudung putih!!!!!!!!!!!!Maila check!!!!!!!!!wuaaaaa..

Tapi apa2pun aku benar2 terharula ngan Kak Nina...Jarang nak jumpa ngan orang macam dia...N sejak dari haritula,aku sudah mula belajar untuk kenal sapa tu kawan masa susah, n sapa kawan masa senang...




2 comments:

  1. sweetnyer...kak nina mmg baik n wanita yg hebat sy pun mgaguminya

    ReplyDelete