Thursday, January 27, 2011

Nilai oh Nilai

Dah lama tak ke UIA Nilai...Baru2 ni...aku berkesempatan untuk singgah sat kat sini.....Fuh...banyaknya perubahan kat sini....


Ada MEKDI kat area2 BBN...

Dataran Nilai pun dah siap.............Tym aku mula2 masuk sini....baru dalam proses pembinaan

Cantik...bertambahla port maksiat...errr..

sYAR....AWAK INGAT TAK ?Suatu malam...aku jenjalan ngan awak kat sini....Tiba2...aku suh awak jangan toleh tepi langsung sambil jalan cepat2...Awak gelabah gila n lagik bertambah gelabah bila awak tgk mulut aku cam terkumat kamit baca doa cam nak halau setan ja..Bnyak kali awak tanya kenapa2 tapi aku tak cakap...Last2...Barula aku cakap.....ADA Anjing besar sebelah awak.....dia ikot kita!!!!!!!!!!!!!!!!!hehehehe

Tempat aku cari tiket bas...
Waktu fes datang Nilai....Aku agak terkejut ngan keadaan kat sini...Rasa macam duk kat asrama sekolah aku...ramai gila sebilik...But lama2,bila dah kenai ngan Nilai...dah boleh adapt....Nilai sangat best!

Dah ada court dah............Tym aku mana nak ada menda2 ni


BAGUS MRC sini...wat kempen menutup aurat.........



Masjid ini...banyak meninggalkan memori kepada kami...Sesuatu yg dirindui..
Ni library........
Ni BLOK A...Bangunan bilik aku dulu...Best nak matikk!!...WIFI laju gila siot!!! Nak wireless dalam jamban pun boleh...kahkahkahkah..

Pastu sapa2 yg sakit...just terjun bawah ja sebabnya klinik UIA bawah bilik aku ja....kahkahkahkah..
This is the place where the time capsule should be put

Melihat junior yg bermacam ragam.........
UIKS???wHERE'S KAMLOI???

BBN tempat makan kerang ngan Char KuEY tIAW...........hahahaha

Nilai oh Nilai...Banyaknya memori kita bersama..

 Bila tutup mata...Aku nampak...ada pakcik Lori tngah masak nasik goreng kat depan library..(anak dia dah nak kawin ngan kawan aku minggu depan...hehe)
 Bila tutup mata...Aku nampak sekumpulan budak2 yg tengah main ragbi kat padang yg kecik tengah2 tu..
 Bila tutup mata...aku nampak banyaknya budak2 jalan ke arah MPN...sebab nak exam kat dewan tu..
Bila tutup mata...aku nampak aku menang syarahan bahasa arab kat dewan masjid UIA...
Bila tutup mata...aku nampak Kirdun tengah wat Burger..
Bila tutup mata...Aku dapat rasa angin Nilai yg sangat mesra mengiringi aku untuk ke kelas..
 Bila tutup mata...aku nampak aku ngan kawan2 curi2 kluaq naik teksi semata-mata nak pi Giant nak makan KFC..

 Bila tutup mata...aku nampak aku yg terpaksa bersembunyik bawah tangga sebab lari dari spot check- tak pakai tudung warna putih masa hari rabu..wuuuuu...

Bila tutup mata....aku nampak sesuatu...Aku harap...aku tidak akan nampak dah apa yg aku nampak tu...
 
 Psst: Kita tutup buku kita ya....Tutup rapat2...

7 comments:

  1. Nilai,banyaknya suka dan duka kat sini.

    ReplyDelete
  2. sedih tinggalkn nilai..time 2 kita br nk melangkah ke dunia yg m'rubah diri kita skrg :)

    ReplyDelete
  3. mne leh tutup buku jane....
    byk kenangan saya di sana...huhuhuhu.. ;-)

    ReplyDelete
  4. anon: Ya...banyak jugak memory situ...

    MBS: Kita berjiran...ingat tak?hehehe..kalau nak tanya homework senang ja...bukak pintu blik sebelah ja...macam pintu doraemon tu...

    Jah: Buku awak memang tak pernah tutup kat situ,rumah pun kat situ...buku saya plak dah berjilid...kahkahkah..letak kat arkib

    ReplyDelete
  5. yeaaaah! Bila ex-Vice President FSCC kita mula bercerita tentang Nilai!>;D

    ReplyDelete
  6. bila aku tutup mata, aku nampak 2 orang.
    AWAK
    dan..
    EH KAU DOKTER KE? hehehehe
    aku rindu tiap detik..walaupun dulu..hati aku ni penuh ngan rasa nak xpuas hati ja..tapi sebenarnya Nilai tu lah erti perjuangan sebenar buat aku..

    ReplyDelete
  7. tau xpa..tak suka aku dokter tu...huhu..syar,awak ingat tak,makcik cleaner punyala liat nak cuci tandas kita,skali bila dah bocor sampai ke klinik bawah..n bila dah bilik2 doktor tu banjir skali..barula suma org terkocoh2 datang...kahkahkahkah...padan muka..

    ReplyDelete