Sunday, September 5, 2010

~Biskut apa?~

"Di hari raya...
Terkenang daku kepada si dia..
Kampungku indah nun jauh di sana
Ayah serta bondakuuu"

Wah,pagik2 siap nyanyi lagik ni...hehe..Aku ni nak kata xcited sambut raya...Takdala jugak...Tapi preparation....Mak ai...Dah hampir 65%...Yang 35% tu baju raya tak beli lagik...hehe...Nanti petang2 beli...Harini mak nak ajak aku wat biskut arab...Biskut arab ni kalau orang kita panggil biskut Suji.......Ni kira biskut tradisi kuarga akulah....Nanti aku ajaq nak wat cana ya...

Semalam,wat biskut cornflakes........Yang ni kalau ada lebih,aku antaqla kat kawan2 yg kat oversea tu...Share2la ya sorang skit......hehe...Yang ni pun biskut yg wajib dibuat setiap kali RAYA...huhu...Meh aku ajaq cara2 nak wat dia....

BAHAN2
  1. Susu pekat
  2. Cornflakes.
  3. Butter(make sure buttercup
ANGGARAN
Ikut sesedap rasa....Tak kesah...Klau dah cornflakes banyak...Yg len followla...Tapi susu jgn banyak sangat...Nanti kena kencing manis... Kalau takmau susu pekat leh replace ngan madu...hehehe

Butter pun tak kesah butter apa,tapi Buttercup tu lagik wangik n berkualiti..

Cornflakes amik yg jenama Nestle,lagik wangi n tebal...rangup pun rangup.....hehehe

Cara2 nak wat dia Cik JAHHH

Campuq2 suma.......Buh dalam mini cup tu..Bakaq...SIAP!!!!!!!!!!!! hehehehehehehe....senang kan...Aku tak pernah anggar kalau wat2 benda ni...Ni resepi kak effa.........Hehehehehe..Lupa lak bakar dalam suhu 7-8 minit kut...huhu

Ok,yg susu tu ampa lehla gantikan ngan madu...Tapi sebagai pakar merasa, susu lagik wangi kut..Dia naik bau n lagik murah dari madu........


SIAP...HEHEHE

Kita bakar mereka!!!!!iyahhhhh!!!
(Klau guna oven kejap ja tapi kalau microwave cam lamala sket...)

"DIRENJIS3dipilis...ditepungila tawar...Hai manik2 ditabur...disiram si ayer mawar..."
hehe
Tabuqla apa2 bg lawa...

Renung2kan dan Selamat beramal!!!!!!!hehehe

SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI
MAAF ZAHIR DAN BATIN


2 comments:

  1. Syar Suka masakan JannahSeptember 6, 2010 at 2:12 AM

    Teringat time awak buat kat Nilai dulu..pastu record video..ala2 cef wan..mesti sedap..pandai awk wat biskut..mudah tapi paling sedap..

    ReplyDelete
  2. Ce...bodek nampak...Ni ja paling mudah..Anak Kanggaru pun boleh buat dalam kantung dia...Tapi tenkiula...Suhla puan Suraya wat Kak SEN!!!!!! hehehehe...Eh, saya ada order kuih samprit Kak Kimah...ada rezeki sampaila sana ya...Insya Allah......

    ReplyDelete