Tuesday, September 28, 2010

~Tragedy~

Tym ni baru balik meeting, pastu teman kawan aku jap pi isi minyak...Sekali balik nmpak ada eksiden......Gelabah gila aku...yala...rasa nak tahu tu membuak2..Aku suh kawan aku brenti sat keta..(ni ikut mak akula ni,kalau nampak eksiden ja misti brenti keta nk tgk)

Yg kawan aku masih was2 lagik nak kuaq ke dak sebab yalah takut taktik perompak penyagak kan...besala kl...salu wat trick camni nak menyamun...Tapi dia kata, baru ja dia nak amik barang2 berharga dia sebelum kuaq,tgk2 aku dh ada kat depan keta eksiden tu..macam lipas aku kuaq...hehe..nak tak nak,dia pun kuaq jugakla..





Waktu aku pi tu...keta dah berasap2...Tp..mangsa masih lagik tersepit n takdak sapa pun yg ada melainkan dia ngan sorang penarik kereta ( pantas betul penarik keta tu..musykil jugak)..

Aku try pi dekat sket ngan mangsa tu...sajalah nk taaruf2 sket,mana tau kut2 kawan2 aku kan kan...pi2 dekat..laaa..Cina rupanya...amoi..aku ingat dak2 uia ni..Sebab eksiden ni..dekat sangat ngan kawasan Uia..Kesiannya...Muka cam blur2 terkozut gitu...dia xdapat kuaq lagik sebab kaki dia tersepit kat stereng...Keta dia pun macam dh remuk sangat dah depan tu...Eksiden sorang2 diala ngan pokok...

Jah kata kena kuaqkan amoi ni cepat sebab keta dah berasap,takut meletop pulak...tak pasal2 jadik arwah..Aku pun tanyala amoi tu...boleh dak try kuaq?adjust2 seat ka kan...Then tak bleh...Pastu aku cuba bukak pintu dia,konon nak jadik Sailormoon la...Tapi hampeh ja.. pintu dia pun dah stuck2 tahap gaban...taklehla nk bukaknya...then dia senirik pun..memang dia dh tak boleh nk kuaq,campuq ngan gabra n maybe sedaq tak sedaq jugakla amoi tu...genting jugakla keadaan masa tu campur ngan bau minyak semacam ja..

Tym2 last minute camni...masa tu...aku terfikir..selalunya hero akan muncul..Kaptel Barbell ka,Superman ka,Cempiang ka,Gaban pun jadikla..aku harap sangat ada hero mai.. yg penarik keta tu..aku taktahula awat dia macam duk tgk ja eksiden tu...Yalah...at least,datangla trajang2 pintu tu ka,wat2 nak selamatkan pun jadikla kan instead of nganga ja....

Pastu aku pun nampakla sebuah keta kembara..penuh ngan laki2...budak2 uia aku rasa...aku pun watla isyarat tgn mintak tolong macam org yg jaga kapal terbang nak berlepas tu..."Tolong brader,tolooong! Aku jerit2 dengan harapan depa maila..sekali diaorang boleh lalu keta wat bodo ja ..tgk aku macam seolah2 depa duk tgk aksi2 kat pameran demonstrasi memadam kebakaran...Heran gak aku...rsa macam dalam rancangan WAKENABEB pun ada..Aku siap wat muka habeh kesian + gabra2 dah tapi depa boleh tak brenti pun..sob sob

Sekali...Aku pun suh Jah kol polisla...Yalah..kang meletop keta ni,tak pasal2 amoi tu ngan aku sekalik jadik Kenny Rogers..Baru ja nak kol...sekali...Hero Malaysia pun sampai....Tepat pada masanya...Then depan mai...camna tak tau....last kali...amoi tu pun kuaqla...lemah ja badan dia..






Lepas2 keadaan agak terkawal...aku ngan jah pun chowla sebab dh janji ngan pak guard nak balik before pukul 12...Dia cakap kalau lewat balik..Nanti kena amik nama...huhuhu... Kepada polis2 yg terlibat dalam membantu amoi ni...

Tenkiu...u did a good job dude!!!!!Kepada amoi yg terlibat...bersabarla ya...nanti ada dwit lebih beli keta baru ya..huhu..
Psst: Pandu cermat,jiwa selamat...Ingatla orang yg tersayang..




2 comments:

  1. Syar cuak tgk eksidenOctober 1, 2010 at 12:15 PM

    "You did a good job dude!" wahhhhh awak memang sempoi arrr! awat awak tak join forces skalik selamatkan depa..

    ReplyDelete
  2. hehehehe...taknak aku...takpa,inspektor shahab dah mai...hehe

    ReplyDelete