Thursday, November 11, 2010

Mrc dulu2....

Tadik duk usha fb kak noni...Dia upload gambar lama2 tym aku kat Matrik....Dulu2...masa Matrik,aku jadik MRC gak...Sama biro ngan yg aku pegang sekarang ni...Cuma dulu aku rasa cam useless jala...maklumla...Baru2 lagik..Mahalah aku pun baru sangat buatnya...Bab2,proposal pun,aku tak pandai buat..Dulu2 BI aku teruk...Asyik kena redo ja ngan Madam K...salah itulah,inilah..Sat2 nk budak DQ handle,kalau ada apa2,suma nak budak2 DQ...Geram gak aku...Smpai kadang2 aku naik fed up buat proposal...Bencinya bila ingat balik...Tapi tulah,pengalaman mendewasakan...

Madam K pernah tanya aku.."Hey,actually where are u from?"

"Perlis madam...,"jawab aku menggigil2 tym dia tanya masa tengah check proposal yg aku antar kat dia..

"Oh...No wonderla your English in dis proposal is quite bad,"kutuk dia sesedap rasa di depan aku..

Aku terkedu..".Apo kono ejang?"..Yg ni aku tak cakapla...kang ditoghajangnyo aku ni lopas Giant Nilai..huhu

Padahal dia taktau yg proposal yg aku buat tu proposal yg sama yg tahun lepas2 punya...aku just tukaq venue tarikh n yg sket2 ja...tapi approve ja...

Tapi tym tu aku admitla yg aku tak reti nak wat proposal dalam English...Rasa terhina jugak r dengan kata2 madam K tu...Tapi xpa,i took it as a challenge...Ingat suma orang Perlis bengap BI ka? BI tu apalah sangat..Acquring English is on going processla...Walaupun ada teory Critical Period Hypothesis yg mengatakan pada umoq sekian2 orang dah susah nak blajaq language, tapi sumanya bergantung kat usaha..Janji ada attitude and motivation nak dapatkan competence and performancenya tu,suma leh jalan...kita takleh blagak ngat...Sebabnya...Brocha and Wrenicke dalam otak tu kepunyaan Allah...kang dicabutnya kedua2 benda tu...bukan sekadar processing of language, malah production of language pun ting tong...(Perghhh..Menggunakan function of brain yg diajar oleh Dr Noor Lide)hehe..

Tapi berkat mulut dia yg takdak Takaful tula aku blajaq BI...Walaupun masih merangkak2...Tapi bolehlakan...can2 la little2..."Little2,old2 become a hill" Terjemah in Malay...kahkahkahkah..





Kumpulan nasyid yg berjaya ditubuhkan....Tym ni aku tukang audition seketul2 sogha budak2 ni suma sebab nak dengaq depa nyanyi sedap ka dak...hehehe...Alhamdulillah...Mahalah kita, johan nasyid inter-Mahallah..Sogha depa memang Power!!!!!!! Tak sia2 aku tadah telinga dengaq...hehehehe..

Ada sorang ni...dia nyanyi lagu siti nurhaliza...Dia tarikla sogha dia macam Siti tengah senak perut sebab makan julap..Nyanyi punya nyanyi...aku pun komenla...
"Err...awak nampak tak tingkap tu....boleh kuar ikut tingkap tu ya pasni..
kahkahkahkah...tapi tu kawan aku...besfrenz aku..sebab tu aku brani cakap camtu....Tapi..siapa ya?kahkahkahkahkah


Tym ni blakon2....Aku jadik jahat dlam crita ni...Aku pegang watak si pembuli kepada Kak Kina...Kak Kina jadik cacat dalam cerita ni...pastu dlam crita ni...aku memang jahat gila r...Tapi last2 ayah Kak Kina mati dalam crita ni...sedih sangat...Aku pun insaaaaf...(Apa punya cerita daaa) Syarnisa jadik penglipur lara kat blakang stage..hehehe...

2 comments:

  1. cuba awak perati kat kak bebe...aku tengok gambaq dia tringat la plak segala dugaan yg dia buli aku ngan awak dulu... wakakakakaka..rindunyaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa....

    ReplyDelete
  2. Syar NurHaliza MossNovember 15, 2010 at 9:48 PM

    one day nuurun nanti aku jadi artis yang bjaya aku akan crita kat Paul Moss apa hang kata kat aku! huh!! wakakakakakakakkakaa. aku akan bawak kata2 ni time aku trima ABP 3013.

    ReplyDelete