Tuesday, December 7, 2010

~Cemburu~

  Dua tiga menjak ni...Aku salu main gigi biru dengan henpon kengkawan aku,femili n sapa2 yg nampak ja ada lagu best2...Tapi baru kali ni aku bergigi biru dapat lagu2 lama yg bestsangat antaranya Innuendo-Belaian jiwa,Rabbani-Pergi takkan kembali and the one that aku memang admire dari dulu.. Permaisuri Hatiku from Hijjaz...Dapat dari henset mak aku...Gigi biru...Bluetoothla woi! hehehe...

Sekarang favourite list aku misti ada lagu Permaisuri Hatiku ni..Bila dengaq2 lagu Permaisuri Hatiku nikan..Aku cam rasa touching gila....huhu..Rasa sket cemburu ngan perempuan dalam lagu ni...Tringin nak jadik cam dia...

And dalam banyak2 rangkap,yg ketiga tulah yang paling buat aku rasa bertuahnya kalau dapat jadik pompuan ni...

Malumu bernilai
Katamu berhikmah
Hatimu tulus suci dan murni
Hanya diri yang halal
Engkau serahkan segala
Untuk mencari redha Ilahi
 Malu....Masih adakah malu dalam diri aku...Berhikmahkah aku dalam berbicara?
......Cemburu......
Bagaimana penilaian tentang tulusnya hati seorang wanita tu...Tuluskah hati aku?
Ya Allah...Cemburunya...Kalaula hati aku begitu...

Halal yg bagaimana yg dimaksudkan dlm lagu ni?Konteksnya hanya tertumpu pada dara wanita sajakah?Takkan itu sahaja yg halalnya...Hati?Masih halalkah hati aku...
....Masih cemburu dan terlalu cemburu pada wanita ini...

Berangan semoga suatu hari kita semua dapat menjadik sebahagian daripada rangkap2 dalam lagu ni...Amin..

Hijjaz (Abai Os)

Permaisuri Hatiku

Di antara kekasih pilihan di hati
Punyai budi penghias diri
Wajahnya lembut biasan pekerti yang tinggi
Indahnya perhiasan duniawi

Di antara diriku jua dirimu
Hanya mengharap cinta yang satu
Ku binakan mahligai impian mu
Oh sayang ikhlaskanlah hati mu

Malumu bernilai
Katamu berhikmah
Hatimu tulus suci dan murni
Hanya diri yang halal
Engkau serahkan segala
Untuk mencari redha Ilahi

Benarlah! cinta buta melalaikan
Tanpa memikirkan batas syariatnya
Semuanya itu hanya ujian di dunia
Ia adalah mahar untuk kita ke syurga

( korus )
Kau permaisuri di hatiku
Di dunia ini kau penghibur
Menjunjung kasih amanah Ilahi
Ku cuba akan terus menyayangi
Terima kasih ucapan ku beri
Kau hadiahkan ku cahaya hati
Ku pimpin tanganmu oh kasih
Meniti hari

Semoga kita dapat bersama
Sampai kepadanya
Di syurga sana

Tuhan kekalkanlah
Permaisuri hatiku
Untuk menemani
Dalam menggapai cintamu

4 comments:

  1. Syar ada sahabat kaya..December 7, 2010 at 11:19 AM

    WUIIII HENPON BARU?!!!!!!!!!!!!!!!!!! MOTO BARU HENPON BARU KAYANYAAAAAAAAA MEH SKIT DUIT hehehe

    ReplyDelete
  2. hehehe....ado nak makan ponyepak ni ha...hehe

    ReplyDelete
  3. kata ada bluetooth. hp awk dulu ada 3G ja kan bluetooth ngan camera tak dak kan? tak yah la nak shy shy crocodile ngan aku cek nah

    ReplyDelete
  4. jannah. aku nk bg stu lagu kt hang. puteriku sayang nyanyian hijjjaz. dgr la.

    ReplyDelete